top of page

22.5.2022 US Sassuolo Calcio - AC Milán

V neděli 22.5.2022 v zápase US Sassuolo Calcio - AC Milán zvítězil 0:3 a po 11 letech vyhrál italskou ligu. Přinášíme Vám autentická videa a výpověď přímého účastníka.


"Fotbal je jen záminka" to je časté heslo našich "fanoušků" a po jejich řádění zůstávají zranění, škody a mnohdy i přerušené zápasy. Díky našemu externímu redaktorovi Jiřímu Machovi jsme získali informace, že to jde i jinak. Jak sám popsal i přesto, že není vášniví fanoušek fotbalového sportu zažil jedinečný zážitek.


Zápas se odehrál na Mapei Stadium známý především jako Stadio Giglio. Je to víceúčelový stadion v emíliiském Reggio nell'Emilia. V současnosti je nejčastěji využíván pro fotbal. Byl otevřen roku 1995 a jeho kapacita činí 23 717 diváků. Své domácí zápasy zde hrají týmy AC Reggiana 1919 a také právě US Sassuolo Calcio.

Z popisu Jirky, který se dostal na zápas, jsme se dozvěděli, že vstupenka, která byla pouze na doklad totožnosti stála 150 EUR, ale seděl přímo nad střídačkou AC Milán. Překvapilo ho vcelku málo pořadatelů z nich většina byly ženy. Byl zcela zakázán alkohol, ale vodu tam roznášeli zdarma. Atmosféra byla úchvatná a fanoušci i hráči Sassuolo, si to moc neužili, protože drtivé obsazení vyprodaného stadiónu, patřilo fanouškům AC Milán. S posledním hvízdnutím na trávník vyběhli oslavující fanoušci AC Milán. Fotili se s hráči a vyřezávali kousky trávníku na památku. Jakmile se z reproduktorů ozval pokyn k opuštění hrací plochy, během několika minut fanoušci trávník zcela disciplinovaně opustili.


Fotbalisté AC Milán zvítězili v nedělním závěrečném kole italské ligy 3:0 na hřišti Sassuola a po 11 letech získali mistrovský titul. AC Milán dorovnali 19. ligovým titulem městského rivala Inter Milán na druhém místě historického pořadí, kterému vládne s 36 triumfy Juventus. Obhájci titulu z Interu skončili o dva body druzí.









24 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page