top of page

Akce "Ukliďme Horku"

Aktualizováno: 20. 11. 2022

O nadcházejícím víkendu probíhá celostátní akce "Ukliďme Česko", která vybízí všechny města a obce k organizování aktivit pro čištění veřejných prostor i přírody v okolí. Každý municipální subjekt k tomu přistoupil jinak, ale v principu ke stejnému cíli. Zajímali jsme se, jak to v praxi konkrétně probíhá, a tak jsme toto téma probrali přímo se starostou vybrané obce.


Nadšený sympaťák Mgr. Luděk Tichý je starostou malé nenápadné obce Horky nad Moravou, ale bylo pro nás milé překvapení, jak promyšleně uchopili výzvu k úklidu a skvěle zorganizovali sobotní akci. Na úřední desce je umístěn leták s organizací, který též obsahově shrnuje e-mail níže a byl rozeslán na vybrané kontakty. Rádi takovou pozitivní činnost mediálně podporujeme, ale kromě toho se i aktivně zapojíme, přičemž zmapujeme, jak to proběhne a zpracujeme reportáž včetně fotek. Kéž by takových nápaditých starostů bylo v našem státě více.


Vážení spoluobčané,

posíláme informace k dobrovolnému úklidu Horky, v sobotu 23.4.2022 od 13 hodin.

Budou dvě stanoviště na výdej pytlů, latexových rukavic (mužete použít i vaše), reflexních vest (kdo má svoji v autě, může si ji vzít, bude se chodit i kolem cest), dále máme kyblíky na sklo a ostatní tříděný odpad.

Stanoviště č. 1 - Obecní úřad, od 13 h.

Stanoviště č. 2 - kaplička v Sedlisku, výdej pytlů atd. od 13-14 h.

Potom se rozejdeme do ulic a od 16 hodin bude na obci pro účastníky úklidu opékání špekáčků a občerstvení. To vše bude zdarma v rámci úklidové akce.

Pro děti máme na cestu malé občerstvení.

Bude nachystána také dodávka na svoz odpadu (pneu, těžké předměty) a potom na svoz naplňených pytlů.

Těšíme se na setkání ve velkém počtu.

Za organizační tým: Robert Stejskal, Veronika Fišrová, Věra Königová, Michaela Nováková.

Podporovatel obec Horka nad Moravou.

plakát ukliďme Horku






61 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page