top of page

Drogy - 6 pravdivých příběhů

Aktualizováno: 26. 4. 2022

Vážení čtenáři, vše uvedené v našem článku Drogy je 100% podle skutečnosti a nic se nepřibarvovalo pozitivně ani záporně. Snad v následujících řádcích naleznete něco, co vám pomůže, co vám dá poznání, nebo co vám dá útěchu. Je pro vás připraven neformální pohled na citlivé téma světa drog a závislosti.


Dráha narkomana často začíná u marihuany. Argument "já jsem v pohodě já jen chlastám a hulím trávu" je častým začátkem a koncem pro mnoho mladých lidí. Je obrovský rozdíl v tom, když někdo vypije 5-10 piv a dá si k tomu dva panáky a někdo jiný udělá to samé a do toho vykouří 3-4 jointy.

Díky desetiletím výzkumu je nevyvratitelné, že užívání konopí a vznik schizofrenie a psychózy u některých lidí rozhodně souvisí. Psychóza je vážný stav duševního zdraví, který ovlivňuje to, jak mozek vytváří vnímání světa kolem sebe. Projevy psychózy se mohou pohybovat od pouhého zmatení až po vyloženou neschopnost určit, co je skutečné a co ne.


Psychotické epizody, klíčový příznak těžké deprese, bipolární poruchy a schizofrenie, mohou být také vyvolány různými psychoaktivními látkami, včetně účinné látky v konopí, delta 9-tetrahydrokanabinolu (delta9-THC). Výzkum naznačuje, že u těch, kteří užívali konopí, je téměř čtyřikrát vyšší pravděpodobnost výskytu určité formy psychózy ve srovnání s lidmi, kteří konopí neužívají.


Užívání psychotropních látek způsobuje zpomalení vnímání času, prodloužení doby reakcí a zhoršený úsudek. Rovněž stihománii, pocit pronásledovaní, vztahovačnost a vytváření nereálných představ i paranoiu chorobný strach ze všeho a ze všech.


Často se říká, že příznivci marihuany jsou stále veselý pohodáři, ale opak je pravdou v kombinace s alkoholem, případě s nějakou další drogou jsou agresivní a nebo mají sebevražedné tendence.


19 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Telemarketing

xxxxx

bottom of page