top of page

Hrad Sovinec pořádá bohatý program ochotníků a řemesel

Aktualizováno: 21. 5. 2022

Nadcházející víkend 21. a 22.5.2022 bude úžasnou příležitostí pro zážitky, neboť hrad Sovinec připravil zajímavý program pro návštěvníky, kteří se mohou přijet bavit. Kromě běžných prohlídek, které jsou tam standardně organizovány v rámci existujících tras v časovém rozvrhu, čeká na návštěvníky několik zajímavých bonusů.


Jednak připravený kulturní program od 10:00 do 17:00 pro sobotu i neděli, o který se postará několik ochotnických skupin s individuálním vystoupením. Patří mezi ně Reliquia zajišťující scénický šerm, divadelní představení, tance, ohnivou show a diváci se s nimi mohou těšit mimo jiné třeba na jejich oblíbené představení s názvem „Přetvářka“. Dále vystoupí historický spolek Kirri, šermířská skupina Taurus, hudební uskupení Subulcus a tančící plamenná Nyx.


V rámci bohatého programu bude též široké spektrum edukativních ukázek různých řemesel, což v hradních exteriérech bude mít své historické kouzlo. Návštěvníci se tak mohou těšit na ukázku mnoha zajímavých dobových řemesel, přičemž některé z nich si budou moci sami vyzkoušet pod odborným vedením „zkušeného tovaryše“.


Víkendový program řemesel představí návštěvníkům praktické ukázky mnoha oborů včetně jejich typického vybavení jako třeba soustruh na dřevo, šlapací kovárna, výroba svíček, katovna, švadlena, ražení mincí, zpracování vlny (pět v jednom - proces zpracování vlny), středověká kuchyně, proutěné košíky, výroba jehel, zpracování jantaru, hrnčířský kruh, výroba z kroužků a neobvyklou techniku nalbilding - letení jednou jehlou


Akce v sobotu má navíc noční prohlídky a ohňovou show, tak si nenechte ujít tak neobvyklé zážitky a naplánujte si úžasný výlet na hrad Sovinec o nadcházejícím víkendu dle vámi vybraného programu, který vám z existujících variant bude vkusem a zájmy nejlépe vyhovovat.


Přejeme, ať si to nádherně užijete buď sami, s příteli, s okruhem nejbližších, partnerkou či partnerem nebo i s celou rodinou. Zážitky a krásné emoce Vám nikdy nikdo nevezme a tak je to jedna z mála oblastí, která přináší dlouhodobou radost, pro kterou má smysl žít.


To je u důvod, proč milujeme Cestování a zážitky 😊


hrad Sovinec
hrad Sovinec

hrad Sovinec
hrad Sovinec

hrad Sovinec
hrad Sovinec

hrad Sovinec

hrad Sovinec

hrad Sovinec

hrad Sovinec

hrad Sovinec



17 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page