top of page

Jak se dělá business!

Aktualizováno: 25. 10. 2022

Je vcelku jedno, zda jste se svým mobilním číslem u O2, T-mobile nebo Vodafonu. Buď máte paušál nebo dobíjíte kredit. S paušálem více méně nemáte, co řešit, ceny šly za posledních 10 let tak dolu, že je s podivem, jak to mohlo být dříve tak drahé. Jiná věc je, když máte číslo na dobíjení kreditu.


Z naprosto logického důvodu můžete mít např. v rámci podnikání 2 čísla, tedy dva telefony na paušál a jedno na dobíjení kreditu. Proč? Protože z toho na dobíjení nevoláte a máte ho např. na příjem sms hesel z různých aplikací nebo různá upozornění. Je to výhodné, protože všechny tyto zprávy máte oddělené a samozřejmě nemá smysl mít toto číslo na paušálu.


Jenomže máte zde toto: (VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ O2 PŘEDPLACENÉ SLUŽBY)


Platnost Kreditu a podmínky čerpání:

Doba platnosti Kreditu činí 1 měsíc od navýšení (dobití) Kreditu způsobem

stanoveným O2, není-li v aktuálním Ceníku, v balení obsahujícím SIM kartu nebo v Provozních podmínkách pro příslušnou hodnotu Kreditu stanovena doba delší. Pokud v průběhu platnosti Kreditu Účastník dále dobije svůj Kredit, prodlouží se platnost Kreditu o dobu stanovenou v aktuálním Ceníku, v balení obsahujícím SIM kartu nebo v Provozních podmínkách podle hodnoty dobitého Kreditu, nejméně však opět o 1 měsíc. Účastník je povinen vyčerpat Kredit během stanovené doby platnosti. Uplynutím této doby se zbývající Kredit považuje za vyčerpaný a O2 nevyplácí v takovém případě jakoukoli náhradu.


Přesněji a jednodušeji je to takto:

Doba platnosti kreditu záleží na výši posledního dobití. Při dobití ve výši 200 až 499 Kč je jeho platnost šest měsíců. Při vyšší částce je to 12 měsíců. Platnost SIM karty činí 12 měsíců od posledního dobití bez rozdílu jeho výše.


Vše uvedené možná víte a znáte. Ale víte, že například v Německu vám kredit vzít nesmějí? U nás vám ho mobilní operátor prostě ukradne. Představte si, že budete mít byť jenom 100 000 lidí, které přemluvíte, aby vám poslali 200 Kč. Vaše starosti tím rázem končí, 20 000 000 Kč by vám mělo na chvilku vydržet... Samozřejmě mobilní operátoři si takto polknou mnohem větší sumy. Je to trestuhodná nedbalost Telekomunikačního úřadu, justice, státu, prostě to je jedno jakého "čerta", ale nikdo by za to odpovědnost nést měl.

I telefonní číslo na dobíjení kreditu, které nevolá, nepíše a nespotřebovává žádná data stále operátorovi vydělává, protože na to číslo se píše a volá tedy za kontakt s ním, někdo něco platí. Nicméně mobilním operátorům to nestačí, tedy za vaši důvěru vám kredit ukradnou pokud si jej nedobijete. Tedy takto byste si mohli pravidelně stále dobíjet, abyste splnili podmínky a za pár let byste si v kreditu mohli naspořit pár tisíc, které však nikdy neuvidíte. Samozřejmě za těchto okolností nemá vrcholový management společností provozující mobilní služby žádný problém si koupit např. jachtu a dům někde na ostrově Maui v Tichém oceánu.

59 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Telemarketing

xxxxx

bottom of page