Jídelní lístek v Baťovo továrně
Občas je vhodné zavzpomínat, jaké byly podmínky v továrnách za První republiky. Jak je známo, někteří podnikatelé se snažili budovat podmínky pro spokojenost zaměstnanců, neboť věděli, že pak budou odvádět kvalitní výkony s eliminací chyb. Jednou z důležitých oblastí pro zaměstnance bylo stravování. Významným představitelem té doby, který též dbal na vytváření podmínek ve firmě byl i známý Tomáš Baťa. Stal se dokonce etalonem podnikatele na světové úrovni a dodnes vzorem pro mnohé následovníky.
Pro zajímavost přinášíme jídelní lístek, který ukazuje, co se jedlo v Baťově jídelně v roce 1939. Můžete si tak porovnat se stravováním a podmínkami z různých firem v dnešní době. Možná budete překvapeni, na jaké úrovni bylo postaráno o zaměstnance již v době dávno minulé.
