top of page

Metalová legenda Iron Angel vystoupila v Plzni

Aktualizováno: 25. 10. 2022

Jak jsme avízovali, přinášíme reportáž o exkluzivním koncertu metalové legendy, kterou možná někteří neznají, ale opravdový nadšenci moc dobře ví, o jakou vzácnost jde a umí jí ocenit. Jeden z nich to komentoval po svém: „pamatuji si, jak jsem měl v roce 1985 šedou kazetu Maxel a na jedné straně nahraný debut Kreator s albem Endless Pain a na druhé právě debut skupiny, která vystoupila v CZ. Slyšet je naživo byl můj dlouhodobý sen a už jsem ani nedoufal, že by to bylo možné“.

Obecně mnoho fanoušků metalu považuje 80. léta za nejkreativnější formu nápadité muziky, a tak mohli na vlastní kůži zažít ojedinělý koncert legendární skupiny Iron Angel. Hudební zážitek je prostě emocionální síla, která přináší pozitivní rozpoložení i krásné vzpomínky, přičemž osobní účast na jejich vystoupení určitě vytvořila a zanechala velmi silnou hudební vzpomínku.

Tato německá formace hrající ve stylu speed thrash power metal překvapila už tehdy svým prvním albem Helish Crossfire, které vydali v roce 1985. Jde o velmi melodický, líbivý, a přitom propracovaný styl, který si hned získal své respektované metalové místo na hudebním výsluní. Následující druhé album s názvem Winds of War bylo v podobném stylu, čímž hezky navázalo na svůj debut, a to se málokdy někomu podaří. Iron Angel byl světlou výjimkou, a tak se posílil jejich metalový image.


Typické podání v jejich tehdejším stylu reprezentuje hitovka s názvem Rush of Power včetně fotek z původní sestavy:



Pak přišla smutná fáze rozpadu kapely s několikaletou snahou o návrat zpět, přičemž ten poslední kapela zpečetila i novým albem s názvem Hellbound. To nejen velmi mile překvapilo, ale též vhodně navázalo na původní hudební styl, a tak skalní fanoušci měli pocit, jako by bylo vydané v 80. letech.



O to více šlo o unikátní příležitost vidět jejich vystoupení naživo na tradičním metalovém festivalu Armageddon of Decibels, kde byla hlavní hvězdou večera. Skvělý zvuk, parádní show a zejména výběr skladem, hlavně z prvního alba, rozplesalo srdce každého fanouška této kapely, obzvláště těch, kteří si jí pamatují ještě z 80. let, kdy začínali.



Na jejich úžasném vystoupení v Plzni mohli fanoušci Iron Angel slyšet ty největší známé pecky, tedy skladby Metalstorm, The Metallian, Sinner 666, Black Mass, Sands of Time, Hunter in Chains, Legions of Evil, Ministry of Metal, Son of a Bitch, Heavy Metal Soldiers, Fight For Your Life, Stronger than Steel a Rush of Power. Dav fanoušků rovněž ocenil jedinečné vystoupení této metalové legendy a s velkými emocemi získali hudební zážitek na celý život.



Členové kapely byli v zákulisí velmi příjemní, fajn, přátelští a v pohodě se s nimi dalo vyfotit nebo si je nechat na památku podepsat. Oni sami ocenili organizaci metalového festivalu, zázemí a celkovou pohodu. Můžeme tedy doufat, že tato věhlasná kapela někdy přijede do České republiky znovu a opět si vychutnáme jejich nádherný melodický set in natura. Ačkoliv byla skupina Iron Angel jednoznačný zlatý hřeb večera, tak vnímáme za vhodné zpracovat reportáž i o ostatních kapelách, které na festivalu zahráli včetně českých, takže se brzy dočkáte volného pokračování.


meeting fan behind stage:


bass player in action:

drummer in action:

guitarist in action:

singer in action:

guitaris is playing special riff called tapping:



126 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page