top of page

Ruské útoky na vybraná města

Aktualizováno: 18. 7. 2022

Boje agresora na ukrajinském území usilují o další postup ruské armády. Současný jihovýchodní pás Putinovi ještě nestačí, ba naopak chce další posun. Hlavní cíle se zaměřují na dobití měst Slovjansk a Bachmut.


Obránci na Ukrajině a všichni, kteří je podporují, doufají, že se to rusům nepodaří. Následující dny a možná týden ukáže jasný výsledek. Pokud by se ruské armádě podařilo dobít obě města, opět zesílí ruská propaganda v manipulativní výroky, jak osvobodila další území od Banderovců.


Někteří vojenští experti však říkají, že by mohlo jít o poslední labutí píseň ruských úspěchů, neboť dobití obou měst by vyžadovalo značné vysílení a oběti na straně vojáků, tak i z pohledu vojenské techniky. Navíc snadno víme, že dobývání centra měst je výrazně těžší než boj na volném prostranství. Zdárným příkladem v historii byla krutá bitva o Stalingrad.


Kéž by se díky statečnosti obránců ruská armáda natolik vyčerpala, že za malý postup v dobývání Slovjanska a Bachmutu měla natolik značnou ztrátu, aby to destabilizovalo morálku ruských vojáků a snad i vyvolalo neochotu dál nesmyslně bojovat. Následující vývoj nám ukáže krutou realitu.




15 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page