top of page

Skončí v Evropě Facebook a Instagram?

Aktualizováno: 14. 1. 2023

Na začátku tohoto týdne společnost Meta Platforms, jejímž zakladatelem a šéfem je Mark Zuckerberg, vydala prohlášení, že kvůli sporům o uchovávání dat uživatelů přestane v Evropě nabízet své služby – tedy Facebook a Instagram. Důvodem proč chce Americká společnost Meta Platforms stáhnout své služby Facebook a Instagram z Evropy je, že chce nadále přenášet data uživatelů z EU na servery do USA. Naproti tomu EU dlouhodobě tlačí na co nejtransparentnější pravidla pro ochranu osobních údajů a v rámci toho již v 2018 bylo přijato Obecné nařízení o ochraně osobních údajů známé pod zkratkou GDPR.


Kdo je Mark Zuckerberg?

Mark Elliot Zuckerberg narozený 14. května 1984 ve White Plains, stát New York je internetový podnikatel, spoluzakladatel, prezident a výkonný ředitel Facebooku. Hodnota osobního majetku byla v roce 2019 časopisem Forbes odhadována na 70,1 miliard d


olarů, což z něj činilo 8. nejbohatšího člověka planety. Mark Zuckerberg má ohromující vliv na sociální sítě, kterého nedosahuje na světě nikdo jiný ani v soukromém či vládním sektoru. Ovládá tři zásadní komunikační platformy – Facebook, Instagram a WhatsApp, které využívají miliardy lidí každý den.


Obecná definice pro sociální sítě Facebook a Instagram...


Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování vztahů a zábavě.


Instagram je americká sociální síť pro sdílení fotografií, videí a chatování s přáteli. Služba umožňuje uživatelům upravit pořízené fotografie pomocí řady filtrů.


Změní se váš život k horšímu nebo k lepšímu bez Facebooku a Instagramu?

znak Facebook a Instagram




28 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page