top of page

Skupina SANDONORICO křtila své nové CD

Aktualizováno: 8. 6. 2022

V sobotu 28.5.2022 byl slavnostní den pro všechny členy a fanoušky skupiny SANDONORICO, neboť v rámci svého vystoupení uskutečnili křest svého nového CD s názvem Nová ZeMě.


Kmotrem, který křtil, byl Matěj Lipský, což je vnuk herce Lubomíra Lipského. Proslov k novému dílu kapely měla též její zpěvačka Zuzka Janišš. Akce proběhla ve slušně zaplněném klubu FUTURUM na Smíchově. Spoluúčinkující kapely byly EWENAY a COLOSALIST.








Kapela Sandonorico se věnuje hudbě, která by se v základu dala zařadit do žánru symfonický metal. Jak členové sami potvrzuji, tak jejich záběr je poměrně široký. Rádi využívají žánrových přesahů, ať už v rámci metalových a rockových stylů, či mimo ně. SANDONORICO je hudební projekt, založený zpěvačkou a textařkou Zuzanou Janiššovou. Jak to všechno začalo ?


V roce 2011 oslovuje Zuzana Janiššová se svou vizí skladatele a klávesistu Karla Kořínka, kdy začíná první etapa kapely. Projekt se začíná realizovat na základě jejich spolupráce a hledáním vhodných členů. Kapela se postupně formuje a vzniká tak originální hudba. Vkompozicích Sandonorica lze v té době nalézt velkou žánrovou pestrost, kterou ale spojuje charakteristický zvuk utvářený souhrourockové sekce kapely a symfonické složky kláves a violoncella. Výsledkem tohoto mixu jsou melodické česky zpívané písně. Během tohoto období kapela odehrála několik koncertů po Čechách, na různých scénách i akcích. Vzniklo koncepční album Nová ZeMě.

Tato spolupráce končí v říjnu 2015 a kapela se na základě rozdílnýchpostojů a cílů bohužel rozchází. V březnu ve stejném roce začíná na projektu spolupracovat skladatel, klavírista, klávesista a zpěvák Lukáš Bradley. Sandonorico se tak posouvá novým a žádoucím směrem.


Vzniká nápaditá tvorba, která navazuje na původní myšlenku a prohlubuje ji. Hudba je stylově tvrdší, dramatičtější a zároveň melodická ve zpěvu a symfonická v aranžích, texty poetické. Za stejného obsazení nástrojů se žánr sjednocuje: původní album Nová ZeMě tak „dostává kabát“ česky zpívaného symfonického metalu.


Na tvorbě a natáčení písní se v současnosti pracuje. Hudba Sandonorica je vhodná pro malé hudební scény (kluby, divadla, kulturní domy), ale vnese příjemné osvěžení i na velké hudební scény (festivaly) a do médií.


Pro zajímavost název kapely pochází z filmové pohádky Nekonečný příběh, kde Sandonorico v českém překladu symbolizuje věčný stav bytí – hlas ticha, které zpívá.


Aktuální sestava členů kapely je následující:


Zuzana JANIŠŠ – hlavní zpěv

Lukáš BRADLEY – klávesy – vokály

Petr POUR – bicí – samply

Miroslav UHER – baskytara

Nicole WEISHAUPLOVÁ – violoncello – vokály

Radek KUPIČKA – kytara

Bára ČEMUSOVÁ – vokály

Michal Pain MĚŘÍNSKÝ - vokály

35 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page