top of page

Skupina scénického šermu Allegros zahájila sezónu

Aktualizováno: 10. 5. 2022

Nadšenci do ochotnických vystoupení, zejména v rámci hradů, zámků či jiných regionálních akcí se mohou těšit na adekvátní zážitky, protože skupina scénického šermu Allegros již zahájila sezónu a budou realizovat specifický program na pobavení návštěvníků. Standardně předvádí několik různých šermířských hraných scének pro děti i dospělé z období gotiky, renesance či baroka. Kromě hradů a zámků též účinkují na řadě kulturních akcích, dobových jarmarcích, výročí měst i obcí, dětských dnech, plesech, rodinných oslavách, firemních večírcích atd.


Dále předvádí výcvik švédských pikenýrských jednotek z dob třicetileté války, humorné scénky, modifikace vybraných pohádek, ale i představeními s ohňovými efekty. To vždy vede k příjemným zážitkům diváků a významnému obohacení celého programu, takže když lidé plánují své výlety, ať už s přáteli, rodinou nebo jen s partnery, mohou se inspirovat touhou na místa, kde jsou organizované takové atraktivní zpestření kulturních akcích.


Lidé mají rádi historické příběhy, které se odehrávají v dobovém oblečení, zejména pokud jsou součástí exteriéru hradu či zámku, takže jistě nikoho nepřekvapí, že tento trend se posiluje. Prostě plno standardní modernosti okolo nás je všední, a naopak ojedinělá historická vystoupení jsou vítanou předností i oživením přemarketingované doby. Živé ukázky, emoce, občasná improvizace na vzniklé situace jsou úžasným bonusem, které lze vnímat.


Pravidelně každý rok vystupují hlavně na Moravě, přičemž mají tradiční spolupráci se zámkem Plumlov nebo hradem Sovinec, ovšem snaží se domlouvat i jiná místa. Jednak se přirozeně obměňuje exteriér, neboť stále stejný by byl postupně nudou, ale také pro to, aby se lidé nemuseli přesouvat až tak daleko na jejich vystoupení.


Duben je díky lepšímu počasí po dlouhé zimě ideální období, kdy lze plánovat zahájení ochotnické sezóny, a tak tomu nebylo jinak ani letos. Ačkoliv je snaha domlouvat termíny dopředu, aby se daly sladit jiné regionální akce či koordinovat běžné prohlídky historických objektů, tak mohou nastat i nedobrovolné změny.


Například původní plán pro otevírání hradu Štramberk byl stanoven na 9.4.2022 musel být kvůli nemocím a počasí zrušen, což vedlo k přesunu akce na 24.4.2022. Naštěstí hned druhá akce na hradě Hukvaldy, která byla spojena i s čarodějnicemi, se povedla a v rámci blízké budoucnosti se lidé na jejich ukázky mohou těšit již nyní, neboť existuje plán konkrétních termínů, přičemž jsou u dominantní většiny z nich i platná místa:


7.5. - hrad Brumov

18.-19.6. - hrad Sovinec

24.6. - hrad Hukvaldy

2.-3.7. - Plumlov

5.-6.7. - Plumlov

16.-17.7. - Hukvaldy

30.-31.7. - Sovinec

7.8. - Přerov ??

13.-14.8. - Sovinec s bonusem nočního vystoupení

27.8. - Štramberk

3.9. - Štramberk s bonusem výročí 30 let S.S.Š. Allegros

8.10. - Hukvaldy ??


Allegros



44 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page