top of page

Strašidelná stezka

V sobotu dne 22.10. léta páně 2022 se v Horní Cerekvi strašilo. Vše začalo v 18:00

u hotelu Rustikál. Strašidelná stezka vedla kolem Zámeckého rybníku a jednotlivá stanoviště plná čarodějů a čarodějnic vybízela k plnění různých úkolů. Děti se při soutěžích dobře bavili a všichni zúčastnění obdrželi různé odměny. Účast byla hojná a světýlka malých i velkých účastníků se problikávala na staré cestě ještě po 20té hodině. Plály ohně, všude jste mohli vidět rozzuřené dýně, hodně svíček a ze země i ze vzduchu vás sledovalo mnoho strašidel.


Také nám se podařilo jedno dítě vystrašit, když jsme šli okolo jedné spokojené rodinky a chlapeček vykřikl "strašidlo!" ukazujíce prstem na našeho reportéra. Maminka chlapečka pohladila a řekla "to je jenom pán s baterkou ty strašpytle". Nicméně souhlasíme spíše s chlapečkem :-)


Počasí bylo příjemné nepršelo a hlavně nefoukal vítr, který to dokáže v Cerekvi často pořádně roztočit. Usměvavé tváře čarodějů a čarodějek vytvářeli příjemnou atmosféru a na konci stezky probíhalo opékání buřtů.


Akce se určitě podařila a druhý den jsme se zeptali hlavní organizátorky Lenky Procházkové ze spolku Cerekváček na hodnocení letošní Strašidelné stezky.


Letošní strašidelnou stezku hodnotíme kladně. Je nutno připustit, že nás překvapil zájem o tuto akci. V loňském roce se stezky zúčastnilo cca 150 dětí a v letošním roce jich mohlo být tak 250. Moc děkujeme všem za účast a za poznatky, které jste nám dali. Stezka včera skončila a my už vymýšlíme, jak to udělat za rok lépe.



Velice se těšíme na PERNÍKOVÝ BETLÉM a přejeme organizátorům ať se vše podaří!

perníkový betlém


118 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page