Sweet pickles
Aktualizováno: 25. 5.
Sladké nakládané okurky jsou velká pochoutka. Hodí se skvěle k uzenému masu, ale věříme, že si je klidně dáte i samotné. Požádali jsme majitelku a provozovatelku barbecue restaurace BIG SMOKERS Silvii Jackson o recept. Tady je:

Potřebujete:
5kg okurky hadovky
2x cibule obyčejná - nakrájená na "měsíčky"
Nálev:
1kg cukr krystal
1,33L bílý vinný ocet
3x polévková lžíce celerového semínka
1x polevková lžíce kurkumy
80-100g sůl
0,5L vody
Nejdříve si připravíme nálev tak, že všechny ingredience povaříme dohromady a dbáme na to, aby byl cukr plně rozpuštěný - pozor míchat. Pak nálev zchladíme. Nálev si můžete připravit i den předem. Jestli nemáte celerové semínko můžete jej nahradit celerem řapíkem a ten nakrájet na menší kousky..cca 0,25kg nakrájeného celeru.

Okurky nakrájíme asi 4mm (kolečka) nebo na kostičky dle vlastního uvážení. Okurku pak zalijeme nálevem, dáme do lednice - vychladíme a necháme "odpočinout" do druhého dne.
Okurky jsou Nejlepší první tři dny, pak měknou a ztrácí ten čerstvý křup.
Silvie Jackson BIG SMOKERS