top of page

Sweet pickles

Aktualizováno: 25. 5. 2023

Sladké nakládané okurky jsou velká pochoutka. Hodí se skvěle k uzenému masu, ale věříme, že si je klidně dáte i samotné. Požádali jsme majitelku a provozovatelku barbecue restaurace BIG SMOKERS Silvii Jackson o recept. Tady je:


Potřebujete:

5kg okurky hadovky

2x cibule obyčejná - nakrájená na "měsíčky"


Nálev:

1kg cukr krystal

1,33L bílý vinný ocet

3x polévková lžíce celerového semínka

1x polevková lžíce kurkumy

80-100g sůl

0,5L vody


Nejdříve si připravíme nálev tak, že všechny ingredience povaříme dohromady a dbáme na to, aby byl cukr plně rozpuštěný - pozor míchat. Pak nálev zchladíme. Nálev si můžete připravit i den předem. Jestli nemáte celerové semínko můžete jej nahradit celerem řapíkem a ten nakrájet na menší kousky..cca 0,25kg nakrájeného celeru.


Okurky nakrájíme asi 4mm (kolečka) nebo na kostičky dle vlastního uvážení. Okurku pak zalijeme nálevem, dáme do lednice - vychladíme a necháme "odpočinout" do druhého dne.


Okurky jsou Nejlepší první tři dny, pak měknou a ztrácí ten čerstvý křup.


Silvie Jackson BIG SMOKERS











150 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Texas v Praze

xxxxx

bottom of page