top of page

TOP 10 Horní Cerekev 2022

Za pár dnů končí rok 2022, tedy můžeme se ohlédnout, co přinesl za zábavu a zážitky v Horní Cerekvi. Ne všechny akce, se nám podařilo a chtělo dokumentovat, ale většinu a hlavně ty zásadní ano. Rok 2022 ovlivnily komunální volby, což pro četnost akcí bylo pozitivní. Náš hodnotící žebříček vychází z osobních zkušeností, dokumentů (foto/video) a statistických údajů návštěvnosti našich reportážních příspěvků. Opatrně, do něj vneseme i subjektivní dojem, ale jinak se budeme hlavně snažit být objektivní :-)


Začněme tedy naší TOP 10 akcí v Horní Cerekvi v roce 2022. Kliknutím na název akce se dostanete do daného příspěvku a kliknutím na srdíčko můžete hlasovat pro danou akci. Všechny příspěvky z Horní Cerekve, naleznete u nás na na stránce Horní Cerekev.

1. Naprosto s přehledem Horní Cerekvi vládne Půlnoční drak. Předstihuje snahy o zábavu a zážitky, o které se mnohdy snaží vedení velkých měst. Dovolujeme si tvrdit, že Půlnoční drak, je akce celorepublikového formátu a v podstatě, je pouze limitovaná prostorem. Rezervace posádek dračích lodí se dělají, již dlouho před začátkem závodů. Horní Cerekev může být bezesporu hrdá, že tuto akci dokáže realizovat. Půlnoční drak 2022 se povedl perfektně, všechny posádky i všichni návštěvníci byli spokojeni. V roce 2023 se bude konat již 8 ročník.

Web dračích lodí Horní Cerekve a závodů Půlnoční drak: pulnocnidrak.cz


2. Akce dobrovolných hasičů v Horní Cerekvi mají jednu společnou vlastnost - jsou super! Oslava 145 založení hasičského sboru v Horní Cerekvi byla dokonalá. Nedivili bychom se, kdyby na 150 výročí hasiči připravili vzducholoď :-) a je nám líto, že oslava není každý rok. Za hasiči přišlo mnoho lidí, tedy účast na akci byla velká a všichni od dětí po dospělé se dobře bavili.


3. Na třetí medailové místo patří rozhodně Peklo Horní Cerekev. Tato show pořádaná spolkem EmaDry, z.s. k večeru oslav sv. Mikuláše je opravdu pekelně pěkná a s jistotou můžeme tvrdit, že si to děti skutečně užívají. Máme informaci od jedné maminky, že se svým synem došla na tuto akci až napotřetí. Chlapeček chtěl moc jít, ale na přechodu se vždy rozbrečel, že se bojí a chce domů. Nakonec to zvládl :-) Pro dospělé je to také příjemný a veselý zážitek. Jen tak dál fotbalisté a jejich ženy!


Účast občanů Horní Cerekve byla masivní a pěkný strom, který je každý rok větší, protože roste, se rozsvítil. Lenka Procházková a kolektiv, připravili ve spolupráci s městem nádherný a voňavý zážitek v podobě perníkového betlému. Kdo byl chápe, kdo nebyl může se podívat a přečíst si jaké to bylo.

5. Na tuto pozici jsme umístili akci: Odhalení nové zvoničky v obci Hříběcí. Pro nás to byl jedinečný zážitek a troufáme si tvrdit, že obyvatelé obce nebo chcete-li městské části Horní Cerekve - Hříběcí, tam byli všichni. Je bezesporu fajn a správné, když se obnovují hezké stavby, které komunista zničil.


6. Musíme zmínit Čarodějnice. Pro nás je to a navždy bude jednička, protože to byla naše první reportáž z Horní Cerekve. Těšíme se na "čáry" v roce 2023, doufáme, že se zase hasiči o vše postarají a bude legrace. Také věříme, že pan starosta Milan Kunst, splní svůj slib a jak nám řekl, "...v Horní Cerekvi bude stát obrovská a krásná májka".


7. Strašidelná stezka se bezesporu spolku Cerekváček, tedy Lence Procházkové a jejímu kolektivu povedla. Užili si jí hlavně děti, ale dospělí se také nenudili. Byla to strašidelně veselá akce, která si získává v Horní Cerekvi svou pozici a třetí ročník v roce 2023 jistě přinese nějaká překvapení.


8. Sraz auto/moto veteránů - akce jednoznačně s nejmenší účastí obyvatel Horní Cerekve, ale s největší účastí "účinkující". Rozhodně se bylo, na co dívat a příští rok bude Pavel Svoboda pořádat již 4. ročník. Přejeme lepší počasí, protože letošní sraz počasí hodně poznamenalo.


9. Den jablka byla pěkná, zajímavá a voňavá akce. Děti se mimo jiné mohly beztrestně "ládovat" jablečnými koláči, které ve velkém počtu donesli "cukráři a cukrářky" z Horní Cerekve, do soutěže o nejlepší jablečný koláč. Zájem o akci byl značný a věříme, že se bude opakovat. Nela s Pavlem, tedy spolek NEXPA, se malým dětem věnovat umějí.


10. Pouťový víkend v Horní Cerekvi - proč je pouťový víkend na desátém posledním místě? Ne snad, že by pouť byla v Horní Cerekvi špatná, ale nemáme rádi "kolotoče s diskotékou" a lidi, kteří to provozují. Nejvíce se nám líbil pátek, kdy v KD hrála kapela Nuklear, sice přišlo málo lidí, ale bylo to pěkné. Revivalové kapely sem tam za moc nestojí, ale tady jsme měli chvílemi pocit, že do Horní Cerekve přijel Kabát, Harlej atd. Nedělní vystoupení kapely KOLÁŘÍCI s kapelníkem Petrem Kolářem a frontmanem Michalem Plechatým bylo pěkné a profesionální. Také nedělní poutní mše svatá, k uctění SV. Jana Křtitele, byla v kostele Zvěstování Panny Marie jistě v pořádku.


Z akcí o kterých víme je třeba zmínit Den otců a dědů - pěkná akce a možná, až si získá tradici, bude o ní větší zájem, což by si zasloužila. Zajímavá musela být určitě také, akce spolku NEXPA, Vánoční tvoření s vůní punče a moštu, ale tam jsme nebyli. Nádherná musela být akce Česko zpívá koledy v Hornocerekvickém kostele. Koledy zazpívaly děti ze ZŠ Horní Cerekev a Lence Procházkové patří velké poděkování, že takovou akci organizuje. Tam jsme bohužel nemohli.


Co dodat? Spolupracovník redakce, který bydlí v obci na okraji Prahy (má více obyvatel než Horní Cerekev) si všechny příspěvky z Horní Cerekve čte a prohlásil: - je parádní jak to u vás žije u nás "chcípl pes"... Všechny reportáže, rozhovory a články z Horní Cerekve naleznete u nás na stránce Horní Cerekev a kliknutím na srdíčko u jednotlivých příspěvků můžete hlasovat pro danou akci.


208 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page