top of page

Vydlabávání dýně

Nedávno jsme informovali o Dni otevřených dveří, který pořádal Trend vozíčkářů v Olomouci. Už z názvu plyne, že se snaží dělat podporu pro handicapované lidi s omezenou hybností.


Kromě zapůjčování kompenzačních pomůcek, též poradenství s úřady, zajišťování vybrané domácí péče, ale také organizují volnočasové aktivity. To umožňuje nejen sociální kontakt pro vozíčkáře, ale též určitou formu zábavy.


Jednou z nich je pořádání akce Vydlabávání dýně, které symbolicky souvisí s nadcházejícím Helloweenem. To je spíše vedlejší souvislost, neboť primárně jde o zapojení postižených lidí na manuální činnosti se zábavou. Navíc hotová díla poslouží k výzdobě sídla Trendu vozíčkářů, jehož objekt je spojen s místní mateřskou školkou, a tak výzdoba potěší i děti. Ten, kdo je z okolí Olomouce a blízkého okolí se může přijet podívat, nebo dokonce pokud příbuzní mají někoho na vozíčku, tak ho tam mohou dopravit, ale pro vzdálenější to může být vhodná inspirace pro pořádání stejného tématu s nějakou místní organizací.


Budeme dále přinášet reportáže o budoucích tématech ve volnočasových aktivitách, ale i případné výzvy, kde mohou lidé nebo firmy podpořit potřebný účel.






11 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page