top of page

Ledovec Kaunertal – lyžařský ráj

Aktualizováno: 26. 5. 2023

Blíží se konec zimy a tím i typických radovánek. Mezi ně patří lyžování a vychutnávání krásného horského terénu. V souvislosti s tím je vhodné si připomenout, že existují místa, kde zima nekončí.


Z vašeho domova vás odděluje necelých 600 km od nádherného prostředí a bezpočtu zážitků. Široké sjezdovky na přírodním sněhu, žádné fronty u vleků a legendární funpark pro šílence. Ideální také pro snowboardisty, nadšené freeridery a off-piste lyžaře.

2 lyžařské areály - 1 skipas. 54 kilometrů sjezdovek, více jak 20 vleků a lanovek.

To je ledovec Kaunertal. Lyžování od října do června! Kromě kabinkové lanovky, která končí ve 3000 m n.m. na hřebeni na italské hranici, kde neschůdný terén běžnému turistovi neposkytuje možnost dalšího putování, je možné z parkoviště dojít k ledovci a projít si ledovcovou puklinou. Nedaleko je také lyžařské středisko Serfaus Fiss Ladis. Na hosty tu čeká 214 km denně svědomitě a vzorně upravovaných sjezdovek, sahajících až do nadmořské výšky 2.828 m.


Ledovec Kaunertal leží v Severním Tyrolsku. Tyrolsko je Rakouská spolková země ležící v západní části země. Největším a hlavním městem je Innsbruck, další například Kufstein, Telfs, Lienz nebo Schwaz. Tyrolsko je hornatá oblast, prakticky celou ji zabírají Alpy. Oblast Tyrolska se rozděluje na dvě části a to Severní Tyrolsko a menší Východní Tyrolsko.


Není divu, že Tyrolsko se probouzí hlavně v zimě, kdy se počet návštěvníků jen hrne. Vrcholky Alp nabízejí krásné panoramatické výhledy do krajiny k tomu garantují dostatek sněhové pokrývky, kvalitní a udržované svahy, zázračné wellness služby a termální a léčebné lázně a procedury na čistém vzduchu. Množství sportovních aktivit je skoro nekonečné pro všechny věkové kategorie, zábavy je tu spousta. V zimě si užijete Tyrolsko

samozřejmě nejlépe s lyžemi na nohou nebo se snowboardem, ale i sáňkaři a běžkaři si tu přijdou na své.



Ledovec Kaunertal - mapa

Autorem hezkého videa je teprve 13 letý Víťa z Českých Budějovic, který má rád lyžování.





59 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page