top of page

Trabant sraz Morava 2022

Aktualizováno: 2. 7. 2022

Nadšenci do značky Trabant se mohou těšit na tradiční setkání od 1. do 3.7.2022 v autokempu Žralok. Areál se nachází u břehu poklidného Podhradského rybníka na úpatí malebné Drahanské vrchoviny. Výhodná poloha kempu v zalesněné přírodě mimo obec s možností koupání sem láká řadu českých i zahraničních turistů. Kemp je svojí rozlohou ideálním místem pro pořádání motoristických akcí včetně srazu vybraných značek aut. Parkovat i stanovat lze kdekoliv na travnaté ploše nebo přímo u chatek. Spodní část kempu obsahuje rozlehlou asfaltovou plochu pro pořádání soutěží nebo parkování.


Program začíná už v pátek, neboť zájemci mohou přijíždět už 1.7.2022, přičemž cena za 1 vozidlo je bez ohledu na posádku 250,- Kč a pokud v rámci rodiny existuje druhé vozidlo, platí za něj už jen 100,- Kč. Pokud někdo vyplní formuláře již doma a odevzdá je hned po příjezdu, tak tím výrazně přispěje k rychlejšímu odbavení a podstatně zkrátí čekání na registraci sobě i ostatním. V pátek po registraci bude pokračovat volná zábava, pivo, kamarádi a povídání. Pokud by někdo měl zájem o prohlídku Plumlovského zámku od 17:00, která trvá cca 60 minut, tak je nutnost nahlásit zájem předem, ideálně do 30.6.2022, přičemž vstupné pro dospělé je 80,- Kč nebo pro děti a důchodce 50,- Kč. Páteční večer od 20:00 do 1:00 bude hrát hudební skupina Astmatic, takže o zábavu bude postaráno.


V sobotu 2.7.2022 bude od rána pokračovat registrace přijíždějících posádek a v 9:00 bude budíček spáčů tradičním hromadným troubením. Již v 9:30 bude odjezd na spanilou jízdu do muzea veteránů ve Slatinicích. Možnost prohlídky muzea bude cca do 12:00 a kromě hromadného návratu do Plumlova je možný i individuální dle zájmu každé posádky, ovšem od 12:00 budou v areálu kempu grilované dobrůtky a rychlé občerstvení, což bude pro mnohé vhodnou motivací spěchat zpět 😊


Po dobrém obědě bude sobotní odpoledne vyplňovat prodej náhradních dílů, o které se postará zejména Trabant servis Kytka a volná burza dílů mezi účastníky. Od 14:00 bude organizované pásmo soutěží jako Trabititanic, jízda na slepo, koulení rezervy, mozkové závity aj. Přesný harmonogram soutěží bude vyvěšen u vrátnice. Zároveň proběhne hlasování o nejkrásnější vozy srazu.


Každý z účastníků srazu obdrží hlasovací lístek, kde bude moci hlasovat až pro 3 nejkrásnější vozy. Vítězové budou oceněni v kategorii „Hlas lidu“. Nejkrásnější vozy v kategorii „dobová originalita“ a „nejlépe upravený“, bude posuzovat odborná porota, do které se sami můžete přihlásit. Předpokladem k účasti je pouze technická odbornost, tedy znalost vozů koncernu IFA a objektivita. Přihlásit se můžete prostřednictvím e-mailu: majkl601@seznam.cz Předpoklad velikosti komise je asi 20 lidí.


Sobotní večer bude mít od 19:00 vyhlášení výsledků sportovních soutěží a nejkrásnějších vozidel. Pak bude následovat srazový táborák, opékání špekáčků, pivo a jiné pochutiny, kytar a zpěv do časných ranních hodin.


V neděli 3.7.2022 bude postupné probouzení, ranní káva, Ibalgin, balení a chystání na odjezd k domovu s emotivním loučením.


Počasí jako každý rok, aneb „Co by to bylo za MORAVU, kdyby nám ani jednou nezapršelo“, ovšem poslední dva roky bylo vždy krásně.


Pokud zvažujete, kam o víkendu vyrazit, máte jedinečnou možnost zvolit výlet na Trabant sraz Morava 2002 a užít si ojedinělou atmosféru i zážitky mezi nadšenci do bakelitových „miláčků“.












35 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page