top of page

Čejkovická vinná stezka 2022

Aktualizováno: 4. 5. 2022

Kdo má rád víno a související akce, tomu se pravděpodobně vybaví Čejkovice. Jednak je to oblast s vyhlášenými víny, a zároveň se tam koná skvělá vinařská událost s podporou obce. Jarní probuzení přírody je pastvou pro oči, ale také výzvou přijet do Čejkovic uspokojit své chuťové smysly a užít si víkend s tamními víny.


V místních vinicích na vás bude čekat 28 vinařství a vy budete moci chutnat především mladá vína v prostředí viničních tratí. Je pro vás připraven okruh kolem Čejkovic v délce 6 kilometrů, který je vhodný jak pro pěší, tak pro cykloturisty. Akce se koná 7. května 2022 od 10:00 do 19:00. Předprodej vstupenek je již v pátek 6. 5. 2022 od 17:00 do 21:00 na malém nádvoří Hotelu Chateau Zámek Čejkovice nebo v sobotu 7. 5. 2022 od 9:00 do 16:00 na stejném místě.


Vstupné j: 1.200,- Kč, přičemž obsahuje neomezenou konzumaci vína, poukaz na nákup vín v hodnotě 600,- Kč, taštičku se skleničkou na víno, katalog s mapkou a propisku. Po celou dobu bude probíhat bohatý program:


V 10:00 je sraz před zámkem, kde vinaři nasednou do traktorů, nastartují a vyjedou ke svým stanovištím mezi vinicemi.


  • Od 10:15 do 19:00 můžete začít popíjet a obcházet stánky s vínem.

  • Ve 20:00 se potkáme znovu všichni na zámku, kde si zatancujeme u cimbálové muziky Stupava

  • Nákup vín v neděli 8. 5. 2022 bude od 9:00 do 12:00 v jednotlivých vinařstvích.

Pokud jde o stravování, nebojte, hlady tam nebudete! Mezi řádky natrefíte na mnoho občerstvovacích stánků a v obci je několik restaurací, které vás jistě rády pohostí !


Co ještě lze v Čejkovicích navštívit ? V době konání akce můžete navštívit Bylinkový ráj SONNENTOR, podzemní prostory Templářských sklepů a Domek TGM.


Doprava z okolích obcí do Čejkovic, která se může hodit. Jelikož víme, že ubytovací kapacity v Čejkovicích někdy nestačí a vy využíváte penziony v Mutěnicích, Čejči, Velkých Bílovících apod., protože víno je alkohol a je nám jasné, že řídit nemůžete a tak je pro vás zajištěno v den konání akce autobusová kyvadlová doprava ZDARMA následovně:


a) z Podivína – odjezd autobusu od vlakového nádraží v 8:45

b) z Velkých Bílovic – odjezd v 9:00 z parkoviště od obecního úřadu a 9:05 z parkoviště mezi sklepy u silnice vedoucí do Čejkovic (Vinařství Velké Bílovice). V případě velkého zájmu pojede autobus kyvadlově.

c) z Čejče – odjezd autobusu v 9:00 z autobusové zastávky u obchodního domu.

d) z Mutěnic – odjezd 9:15 od hlavní autobusové zastávky v centru obce, Zpět směr Velké Bílovice a Mutěnice vás autobus odveze ve 20 hodin od Čejkovického zámku.


Jako doplněk uvádíme seznam vinařství, který se Vám může hodit: Víno Hradil, Vinařství Michna, Víno Fojtík, Vinařství Lukáš Hlinecký, Vinařství Novotný - Bílek, Vinařství Mezi sklepy, Víno Domanský, Vinařství Bíza Čejkovice, Vinařství Vlastimil Konečný a syn, J. ŠAMŠULA vinařství, Zemědělská a.s. Čejkovice, Templářské sklepy Čejkovice, Sklep na Bařině, Víno Červenka s.r.o., Libor Veverka - rodinné vinařství, Víno Sýkora s.r.o., Vinařství Konečný, Vinařství Vydařelý & Holomáč, Vinařství Veverka, Víno Škrobák, Vinařství Hřiba, Vinařství Petr Kočařík, Vinařství Pastorek, Víno Herzán s.r.o., Vinařství Radocha, Víno U Libora, Víno Hřiba a Robek, Hajduch vinařství z Čejkovic.







34 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page