top of page

Bude válka? II.

Aktualizováno: 30. 3. 2022

11.2. 2022 Británie, Nizozemsko, Japonsko a Lotyšsko v pátek následovaly USA a vyzvaly své občany, aby kvůli zhoršené bezpečnostní situaci urychleně odcestovali z Ukrajiny. Americký poradce pro národní bezpečnost upozornil americké občany, aby zemi opustili do 48 hodin. Necestovat do této země radí svým občanům také Izrael.


11.2. 2022 Americká média s odkazem na své zdroje z americké vlády v pátek večer informovala o tom, že ruská invaze na Ukrajině by měla začít ve středu 16. února.


12.2. 2022 Kvůli situaci na Ukrajině si telefonovali dva nejmocnější muži světa - prezident USA Joe Biden a jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Moskva odmítá, že by měla v úmyslu sousední zemi napadnout. Jestliže Rusko napadne Ukrajinu, bude následovat rozhodná a rychlá odpověď, řekl během telefonátu prezident USA Biden ruskému prezidentovi Putinovi.


12.2. 2022 ruský historik Andrej Zubov: ...pokud Rusko vpadne na Ukrajinu, musí to udělat v příštím týdnu. Meteorologické podmínky po 20. únoru znesnadní provedení invaze z na Ukrajinu. Cesty z Běloruska tvoří bažiny. Ty začnou rozmrzat, zvláště pod stopami tanků a raketo-nosičů.


13. 2. 2022 Ruská ponorka Rostov na Donu, vybavená konvenčním pohonem a vyzbrojená střelami s plochou dráhou letu, v neděli proplula Dardanelami a Bosporem ze Středozemního do Černého moře.


13.2. 2022 Národní letecká společnost Nizozemska KLM Royal Dutch Airlines ruší lety na Ukrajinu kvůli rostoucímu napětí.


14.12. 2022 Ministerstvo zahraničí ČR znovu varovalo před cestami na Ukrajinu. Čeští občané, kteří zvažují opuštění Ukrajiny letecky, tak mají učinit bezodkladně vzhledem k možnému přerušení spojů kvůli hrozící ruské vojenské agresi.



ruské tanky v Bělorusku


ukrajinští vojáci
ukrajinští vojáci


13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page