top of page

Dobrovolníci uklízeli obec

Aktualizováno: 20. 11. 2022

Jak jsme již minulý týden avizovali, starosta obce Horky nad Moravou Mgr. Luděk Tichý se připojil k celostátní akci "Ukliďme Česko" a zorganizoval se svým týmem výzvu pro úklid obce s připraveným organizačním schématem. Kolem 13:00 se v sobotu 23.4. sešli u obecního úřadu dobrovolníci, mezi kterými byli vedle dospělých i děti. Starosta byl již na místě se svým týmem a dle přípravy rozdávali modré pytle na odpadky, malé plastové kýble na sklo a rukavice na hygienickou ochranu při sbírání různých věcí.


Dobrovolníci byli rozděleni do skupin a podle mapy obce jim byl přidělen rajón, kam mají jít uklízet. Rádi jsme se k nim za redakci připojili a pomohli čistit potřebná místa. Nejčastěji se vyskytovali pohozené plastové PET lahve různých velikostí, plechovky, papírky, plastové sáčky, vajgly, fragmenty plastových a jiných materiálů.


V průběhu sbírání se občané Horky po „úklidové četě“ dívali, ale nic nekomentovali. Když si každá skupina prošla svůj rajon, tak se vrátila k obecnímu úřadu, kde byly již připravené kontejnery na tříděný odpad, do kterých nasbírané věci vysypali. Po krátké hygieně si dobrovolníci dopřáli odpočinek, posezení a nápoje, které připravila obec.


Bonusem bylo opékání špekáčků na ohni, u kterého se průběžně lidé bavili a ohřívali až do večerních hodin. Bylo to velmi příjemné setkání, přičemž každý byl nejen sytý, ale hřál ho dobrý pocit z vykonání dobrého skutku jak pro obec, tak pro přírodu. To všechny natolik povzbudilo, že se rádi zapojí znovu i příští rok. Obec Horka nad Moravou je díky starostovi a jeho týmu velmi nápaditá, protože chystají další zajímavé zábavné akce, které postupně představíme, navštívíme a zpracujeme z nich reportáž.




98 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page