top of page

Dobývání hradu Sovinec, aneb temná doba třicetileté války

Blíží se polovina prázdnin, a to je vhodný čas pro druhou ze tří největších a nejstarších Akcí roku 2022 na hradě Sovinec. V tradičním termínu od 30. do 31.7.2022 proběhne na nádvořích velkolepá akce s názvem DOBÝVÁNÍ HRADU SOVINEC, aneb Sovinec v temné době války Třicetileté. Pokud máte rádi výlety a zážitky, máte unikátní příležitost využít pestrého programu a přijet do malebného kraje podhůří Jeseníků a stát se svědky dob minulých, kdy hrad obléhala Švédská armáda.

Mezi hlavní zbraně tohoto období patřili muškety, a proto na akci vystoupí Elitní mušketýrský regiment CORPORAL, který patří mezi nejlépe vybavené mušketýrské jednotky v České republice. Nemůže chybět ani Šermířská a divadelní společnost GRÁL se svými bubny a Turnajem o ruku princezny Brunhildy. Kejklířská a divadelní společnost VAGABUNDUS předvede své umění žonglérské, ba i krotitelské, kdy bude muset krotit své svěřence během Myších dostihů.


Skupina historického šermu BENGARE vám ukáže šermířské grotesky ze života ve vojenském ležení. Aby se pobavili ty menší, tak Skupina scénického šermu ALLEGROS dětem zahrají své oblíbené šermířské pohádky a grotesky. Nemohou chybě ani draví ptáci, kteří se načepýří v sokolnickém dvorci na čtvrtém nádvoří. Zde si se sokolníkem můžete popovídat a vyzkoušet si dát dravce i na ruku.


Tak jako vždy se na nádvořích budete moci setkat se stánky a trhovci s různým sortimentem předmětů okrasných, užitkových, uměleckých, kovových, dřevěných, voskových, zvučných i hlučných, voňavých i sladkých, chutných a všelijakých dalších. Nemohou chybět ani ukázky historických řemesla, které si budete moci třeba i vyzkoušet.


Pro návštěvníky budou o víkendu přichystány kaýdých půl hodiny kostýmované prohlídky hradu s průvodcem od 9:30 do 17:00 ve třech různých okruzích - přesný rozpis prohlídek bude k dispozici na pokladně.






4 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Spike

xxxxx

bottom of page