top of page

Spike

Spike / Špice je fenka narozená 19.7.2023, ve Zlaté koruně okres Český Krumlov.

Je to kříženec Patterdale teriér / Chodský pes. Je neskutečně hodná a chytrá - žije od tří měsíců na Kótě v Horní Cerekvi. Ano je zvědavá a chce si hrát, ale nikdy by se nevzdala svého domova.


Patterdale teriér pochází z hornatého pomezí mezi Anglií a Skotskem, které dnes známe i jako Lake District. V této oblasti se místní myslivci a kynologové v 18. století snažili vyšlechtit norníka s velkou výdrží a schopností pracovat i v náročných podmínkách, který by dokázal usmrtit i větší zvíře, než je on sám. Z tohoto snažení vznikl patterdale teriér — vytrvalý a neúnavný pes.


Chodský pes (anglicky: Bohemian Shepherd) je české národní psí plemeno (oficiálně uznané od roku 1985). Byl šlechtěn tak, aby se co nejvíce podobal dochovaným vyobrazením, ale musel se také odlišit od již schválených plemen z jiných zemí. Barvu srsti má černou s rezavým pálením, dlouhá srst tvoří okolo krku hřívu. Střední velikost, temperament a učenlivost ho předurčují pro služební výcvik, výcvik záchranářský, agility, ale i jako pes tažný nebo doprovodný může najít své uplatnění.







105 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page