top of page

Kulturně zábavný večer v Horce

Aktualizováno: 20. 11. 2022

Malá nenápadná obec Horka nad Moravou, ale pořád se tam něco děje, neboť je tam úžasná parta lidí včetně starosty, kteří myslí na místní občany a pořádají různé akce. Lokální nadšenci založili nový spolek Kulturní Horka z. s. , který za podpory starosty využívá prostory obce pro pořádání akcí, na kterých se lidé mohou bavit.



Jedna z nich byla pořádána v sobotu 10.9.2022, což byl kulturně zábavný večer s bohatým programem. Příprava ze strany dobrovolníků začala již odpoledne v 16:00, ale oficiální zahájení bylo až od 17:00. v prostranství za obecním úřadem. Tam se lidé postupně scházeli a odsud se též vinula příjemná vůně dobrot z pestré nabídky občerstvení. Lidé, většinou dospělí, si zde mohli koupit grilované kuře s hořčicí a křenem, přičemž sám starosta obsluhoval gril. Dále byl v nabídce kornout s hranolky a kečupem nebo hořčicí, párek v rohlíku, což bylo zase většinou oblíbené pro děti. K pití bylo za nealko Pepsi Cola, balená voda, káva, ke které si v případě zájmu mohli koupit sladké mini věnečky. Pro dospělé bylo točené pivo Jadroš 11 a z panáků Jack Daniels, Jägermeister a rum republika.

Zatímco se lidé vychutnávali něco dobrého a povídali se známými, se vybalovala kapela se svoji nástrojovkou, kterou postupně zapojovali, ladili a zkoušeli zvuk. Kolem 18 hodiny bylo vše připraveno k vystoupení rock-folkové skupiny Stracené ráj z obce Mezice, kde je poblíž pískovna. Ačkoliv se každému zdá, že zpívají česko-moravsky, tak podle jejich slov zpívají hanácky. Podobně humorem svému vlastnímu nazývají svůj hudební styl jako Hanácké nezařazený. Složení v kapele je podle počtu nástrojů, tedy na basu, bubny, harmoniku, španělskou kytaru, ale i elektrickou, kupodivu sedmi strunnou.


Jakmile začali hrát, publikum se náramně bavilo, neboť muzika byla typicky vhodná pro zábavu, zejména když měli některé legrační texty. Po vystoupení kapely si její členové začali pomalu balit, a tak zároveň probíhala příprava na zlatý hřeb večera, a to promítání vybraného filmu, na který se všichni těšili. Tomu předcházela anketa o hlasování filmu z vybraných nominovaných, což byly Hádkovi, Zátopek, Srdce na dlani a Střídavka. Lidé z Horky volili film z uvedené nabídky, který by chtěli příslušný večer vidět promítat. Vyhrál to film Zátopek a ti, kteří hlasovali pro vítězný film, byli před promítáním slosování a čtyři z nich obdrželi hodnotné ceny. Díky sponzorům v blízkém okolí se podařilo dát dohromady dárky pro výherce. V souvislosti s tím je vhodné poděkovat Květinářství Chomoutov, Vinařství Dufek a Tam Tam Travel Dušan Porada. Jelikož se akce povedla, lze usuzovat, že nás Kulturní Horka zase něčím příjemným překvapí.






135 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page