top of page

Velkolepý šermířský turnaj na hradě Sovinec

První říjnový víkend bude na hradě Sovinec opět ve znamení historických, ochotnických a komediálních vystoupení. Oba dny, tedy 1. a 2.10.2022 budou věnovány šermířské akci s názvem Balady zbojnické aneb Šermířské povídky a loupežnické příběhy, které neskončily katovou sekerou, což je úžasné lákadlo na výlet a zážitky. Celodenní program s názvem v duchu zbojnických balad je zárukou vysoké kvality zábavy po celý víkend od 9:00 do 18:00, kde nebudou chybět jedinečné souboje na sekery, palcáty a meče.


Sovinec

Z účinkujících se o zábavu postarají jednak pražská Skupina historického šermu BIBUS SPIRITUS, která zahraje svou výbornou šermířskou pověst výbornou šermířskou pověst Valdštejnova smrt a příběh Osamělý rváč. Dále taktéž z Prahy zavítá významná Šermířská a divadelní společnost FUENTE OVECHUNA s historickými komediemi Žižka a Golem. Pak zlínská Skupina historického šermu NUNTIUS REGIS předvede své pásmo soubojů, tanců a další šermířské příběhy. A co by byla akce na Sovinci bez dravých ptáků? Proto bude v prostorách hradu vystavený Sokolnický dvorec, ve kterém si se sokolníkem můžete popovídat a vyzkoušet si dát dravce i na ruku a vyfotit se s ním.


Sovinec

Výborným doplňkem programu jsou ukázky historických řemesel, které si budete moci třeba i vyzkoušet. Kovářské řemeslo představí mistr Jakub, u kterého si budete moci něco vlastnoručně ukovat nebo v jiném stánku si za asistence zkušených dam budete moci vyrobit svíčku pro radost. A na nádvořích se setkáte s další spoustou stánků a trhovců, nabízejících různý sortiment předmětů okrasných, užitkových, uměleckých, kovových, dřevěných, voskových, zvučných i hlučných, voňavých i sladkých, chutných a všelijakých dalších.


Pro návštěvníky budou o víkendu přichystány každých půl hodiny kostýmované prohlídky hradu s průvodcem od 9:30 do 17:00 ve třech různých okruzích - přesný rozpis prohlídek bude k dispozici na pokladně.


Brány hradu Sovinec, který leží mezi Šternberkem a Rýmařovem 3 km nad obcí Paseka, se otevřou vždy od 9:00 do 18:00 s následujícím programem:


09:45 Kovářské řemeslo - ukázky zručnosti

10:05 Balady zbojnické spektrál

10:20 Sokolnické přílety dravých ptáků sokolníci

10:40 Pásmo souboj a dobových tanců Nuntius

11:00 Valdštejnova smrt šermířská pověst Bibus

11:30 Žižka šermířská komedie

12:00 Sokolnické přílety dravých ptáků sokolníci

12:20 Slavík loupežník šermířský příběh Nuntius

12:55 Osamělý rváč šermířská pověst Bibus

13:30 Sokolnické přílety dravých ptáků sokolníci

13:45 Golem šermířská černá komedie Fuente

14:15 Svár vody s vínem šermířská pověst Nuntius

14:50 Sokolnické přílety dravých ptáků sokolníci

15:05 Valdštejnova smrt šermířská pověst Bibus

15:40 Žižka šermířská komedie

16:10 Sokolnické přílety dravých ptáků sokolníci

16:30 Ukončení programu


Sovinec

14 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page