top of page

Výstava For Model 2022

Aktualizováno: 30. 4. 2022

Velký návrat výstavy For Model se uskuteční o nadcházejícím víkendu a zaplní dva pavilony A i E včetně jejich okolí. Návštěvníci se mohou těšit na funkční modely letadel, tanků, ponorek, lodí, aut, stavebních strojů, zahradní i modulové železnice a také robotiku, drony či loutky vyrobené v 3D tiskárně. To vše bude k vidění na již 20. ročníku interaktivní výstavy For Model, která se koná od pátku 18. do neděle 20. března na Výstavišti Flora Olomouc po dvouletém útlumu.


„Tým Výstaviště Flora Olomouc doposud dělal vše pro to, aby byl letošní For Model co nejzajímavější a všichni si jej znovu co nejvíce užili,“ uvedla Eva Fuglíčková, předsedkyně představenstva Výstaviště Flora Olomouc. Pro rodiny s dětmi je For Model jako stvořený.


Na akci dorazí desítky vystavovatelů a sběratelů, jejich zaměření je velmi široké. Například z oboru leteckého modelářství se návštěvníci mohou těšit na letadla všech kategorií – větroně, makety vrtulníků, civilních, vojenských i akrobatických letadel poháněných elektromotorem anebo spalovacím motorem. K vidění budou i volnočasové drony.


„Lodní modeláři na For Model 2022 přivezou plachetnice, ponorky a bojová plavidla. Expozici doplní plastikové a papírové modely automobilů i automobilových veteránů. Své místo na výstavě budou mít také autodráhy, modely stavebních strojů a kamionů,“ uvedla manažerka projektu Lenka Weiserová. Návštěvníky čeká soutěž robotů připravená ve spolupráci s Katedrou technické a informační výchovy Pedagogické fakulty UP Olomouc, sbírky papírových modelů, slabikářů, retro hraček, kočárků, figurek anebo sci-fi modelů. Velkým lákadlem je ukázka 3D tisku v modelářské praxi.


Občerstvit se lidé budou moci v gastrozónách anebo kinokavárně s klasickou filmovou projekcí. Jednou z novinek jubilejního 20. ročníku bude interaktivní expozice filmových a digitálních technologií, kamer, projektorů i televizní techniky nazvaná Od analogu po digital. Její součástí bude i zajímavý doprovodný program. „Návštěvníci si budou moci přímo na místě rozebrat profesionální techniku, a nahlédnout tak do útrob nejrůznějších kamer či počítačů,“ uvedla manažerka projektu Lenka Weiserová.


Další novinkou je expozice Mezinárodní výstavy LEGO® modelů Svět kostek, kterou Výstaviště Flora Olomouc chystá na letošní říjen. Už nyní v rámci výstavy For Model tak budou coby ochutnávka k vidění RC modely sestavené z této světoznámé stavebnice. Připraveny budou rovněž modelářské dílny, ve kterých si návštěvníci budou moci vyzkoušet lepení papírových modelů anebo práci s formelou používanou animátory při natáčení filmů.


Interaktivní výstava For Model začíná každý den vždy v 9 hodin ráno. V pátek a v sobotu bude otevřená do 18 hodin, v neděli pak do 17 hodin. Konat se bude v pavilonu A, v pavilonu E a také v jejich okolí.


Pokud zvažujete program na víkend, máte ideální příležitost do něj zařadit navštívení výstavy osobně, s přáteli, partnerkou či partnerem nebo s celou rodinou, neboť zejména pro děti tam bude plno hezkých lákadel.


Pokud se kdokoliv nebude moci zúčastnit, tak ho potěšíme alespoň tím, že po výstavě zpracujeme reportáž s fotografiemi.


Pro lepší představu přikládáme fotky z předchozích ročníků


Podrobnou reportáž o letošní výstavě zpracujeme brzy do článku 😊

Výstava For Model 2022



44 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

xxxxx

bottom of page