top of page

Záchrana koťat

Aktualizováno: 12. 1.

Paní Irena z Teplic si počátkem září 2023 udělala výlet do Českého Krumlova a spustila akci na záchranu opuštěných koťátek. Po prohlídce města zavítala do restaurace a cestou zahlédla tři opuštěná koťata, která pobíhala v těsné blízkosti restaurace po kamenném břehu řeky Vltavy.

Jak uvedla: "Koťata byla ve stáří zhruba 3 - 4 měsíců, dvě z nich siamky s krásnýma modrýma očima, třetí kotě bylo černé. Všechna hladová, vyhublá, vyděšená. Jedna kočička ze siamek byla jen potažená kostřička… Pohled na černé, šikovné kotě, které nalezlo malinký kousek housky a běželo se s ním schovat, mi zůstane před očima hodně dlouho."

Paní Irena napsala výzvu k záchraně koťat a také kontaktovala útulek v Českém Krumlově.

Referentka z Odboru životního prostředí a zemědělství Městský úřad Český Krumlov nám sdělila:


"Maminka koťátek, která se nacházela u zámeckého nádvoří, byla odchycena, kastrována a šla do nového domova. Dle informací byla koťata 3. Z toho jedno zmizelo, zbylá dvě se odchytla. Už to nejsou úplně "koťátka". To siamské je v nové rodině, černé je připravené k předání, ale je to agresivní a vzteklý kocourek, moc šancí na adopci bohužel nemá."


Zůstává jen věřit, že se černý kocourek dostane do rodiny, která s ním bude mít trpělivost a bude mít dostatek zkušeností, protože tak se časem mohla jeho povaha změnit. Fotografie jsou pořízené z útulku, kdy už bylo o koťata postaráno.



42 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Sweet pickles

xxxxx

bottom of page